√Örsm√łte i Klepp Kunstforening

√Örsm√łte i Klepp Kunstforening tirsdag 2.februar 2016 kl.19.00 i Folgehuset p√• Hauabakken.

√Örsm√łtesaker og val. Enkel servering og trekning av kunstverk av Anu Allikas.

Alle medlemer hjarteleg velkomne.

√Örsmelding for Klepp Kunstforening 2015

• Styret har hatt 8 styrem√łter og arrangert 4 utstillingar.

• Styret har best√•tt av:

Leiar:¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† ¬†Torstein √ėstevik¬†¬†¬†¬†¬† ¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† ¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† ¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† p√• val

Nestleiar:                     Annvor Kyllingstad Undheim                1 år igjen

Sekretær:                   Torhild Helen Melstokkå                         på val

Kasserer:                    Brit Karlsen Ree                                        på val

Styremedlem¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Torhild ¬†√ėg√•rd¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† 1 √•r igjen

Varamedlem:              Aud Elisabeth Askeland                         på val

Varamedlem:             Kjell Grude                                                på val

• Valkomite:

Viggo Johansen                             på val

√ėyvind Kristiansen ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† 1 √•r igjen

Birthe Rubæk Ueland                   2 år igjen

Revisor: Gudrun Håland             på val

• Utstillingar 2015
Februar Anu Allikas keramikk
April Egil Torin Næsheim Maleri, teikningar, serigrafi
September Cecile Anda Maleri, collage, trearbeid
November  Jubileumsutstilling i samband med at kunstforeninga er 30 år Craig Flannigan
Ellen Kalvig
Erling Valtyrson
Per Odd Aarrestad
Sigvard Marnburg
Trykk
Mezzotint
teikningar
maleri

Utstillingane har vore varierte og s√¶rs godt bes√łkte. Utstillarane var godt n√łgde b√•de med bes√łk og salet.

• Klepp 24

Me har også dette året hatt stand på Klepp 24 i september. Me hadde med nokre maleri og kort frå alle utstillingane. I tillegg hadde me kort med info om oss, som me delte ut til interesserte.

*¬†¬†¬†¬† Kunstnarbes√łk; Kjell Pahr Iversen

Som ein del av markeringa av 30 √•rs- jubileumet, var 20 medlemmar p√• kunst bes√łk hos Kjell Pahr Iversen 23. september. Me vart tekne godt i mot og fekk omvisning i atelieret. Kjell Pahr Iversen fortalte og viste korleis han jobba.
Det vart lodda ut eit maleri (kj√łpt av kunstforeninga) i samband med markeringa, og den heldige vinnar; ¬†Bjarte Steinsland fekk velja mellom fem flotte kunstverk.

Sjå også bilete og omtale på heimesida, facebook og instagram.

• Jubileumsutstillinga

Som ei markering av at kunstforeninga var 30 år, hadde me ei flott og vellykka jubileumsutstilling.

Torstein √ėstevik opna utstillinga og gav s√• ordet til dei fire kunstnarane som var til stades. Dei fortalte kort om arbeida sine.
Craig Flannigan                                  Ellen Kalvig               Sigvard Marnburg
Per Odd Aarrestad                        Erling Valtyrson

Deretter fortalte foreninga sin f√łrste leiar Jan Wiig, fleire morosame episodar fr√• tida si som leiar. Kjente kunstnarar vart nemnte, som Odd Nedrum, Oscar S√łr Reime og Reidar Berge.

Til slutt heldt kultursjef i Klepp kommune, Ulf Ludvigsen ei fantastisk tale både i tempo og innhald  og erklærte utstillinga som opna.
Talen ligg inne på heimesida og er vel verd å lesa.

Sjå også heimesida klepp.kunstforening.no, facebook og instagram,

Etter utstillinga hadde kunstnarane og styret ein hyggeleg kveld heime hos Torhild¬† √ėg√•rd med god dr√łs, nydeleg mat og god drikke.

• Klepp kulturskule

Me har samarbeid ¬†med Klepp kulturskule ang√•ande musikkinnslag av elevar fr√• kulturskulen. Dette har vore vellykka, noko ogs√• kunstnarane var n√łgd med.

Klepp Kunstforening har  72 betalande medlemmar.

Me har¬† vore p√• bes√łk hos Sigvard Marnburg og Gerd √Öse Br√•stein i forkant av utstillingane.

Det er fortsatt lånt ut seks bilete til kantina på Kleppe rådhus og seksten bilete til Sirkelen.
Det er skrive utlånsliste over bileta.

Det vil vera utstilling med Gerd √Öse Br√•stein under √•rsm√łtet.

Det vert trekning av skulptur ‚ÄĚBiefangeren‚ÄĚ av Anu Allikas til medlemmane som er til stades.

Dette året har me også blitt meir aktive på sosiale medier: facebook og instagram.

Kleppe  februar 2016

Styret i Klepp kunstforening

2015-02-24 20.42.48

Anu Allikas med nokre av kunstverka fr√• utstillinga. Ein av figurane vert trukket ut blant √•rsm√łtedeltakarane.