Lokal kunstner skal ha utstilling i Folgehuset på Kleppe

Stine Rommetveit.
Tegning & Illustrat√łr

Stine er en lokal kunstner fra Bryne, hun har tegnet så lenge hun kan huske.
Etter flere års utdannelse innen tegning og keramikk , flyttet hun tilbake til Bryne og jobbet i 8 år som keramiker, da var savnet etter å tegne så stort at hun valgte å gå fra porselenet til fordel for blyanten.

«R√łdstrupe»

Bilde er hentet fra Stine på FB.

«Bl√• sky»

 

«Lilje»

Dette forteller Stine om seg selv:

Litt om meg.

Jeg har hatt glede av å tegne så lenge jeg kan huske. Helt siden jeg var liten hadde jeg planen klar, jeg ville livnære meg av mine kreative sider. Selv om jeg tidlig ble fortalt at det ikke var den enkleste veien å gå, har jeg stått på mitt.

Jeg gikk Tegning/Form/Farge p√• Forus videreg√•ende skole. Etter tre √•r der hadde jeg et √•r p√• kunstlinja p√• Seljord folkeh√łgskule. Det var en overgang fra flate J√¶ren til h√łye fjell i Telemark, men jeg er glad i naturen og fjellene ble fort et yndet fristed.

Etter et uforglemmelig √•r i Telemark gikk turen til byen blant de syv fjell. Jeg gikk f√łrst et √•r p√• Kunstskolen i Bergen, f√łr jeg s√łkte meg over til Kunsth√łgskolen i Bergen. Valget mitt falt p√• keramikk. Jeg jobbet med leiren i sjiktet mellom brukskunst og design, noe som f√łrte meg til Danmarks Designskole i K√łbenhavn. Etter en l√¶rerik periode som utvekslingsstudent forlot jeg byen i mitt hjerte, og tok hovedfag i keramikk i Bergen. Deretter flyttet jeg hjem til Bryne, hvor jeg drev for meg selv som keramiker i √•tte √•r. Etter hvert ble savnet etter √• tegne s√• stort at jeg valgte bort porselenet til fordel for blyanten.

Erfaringene fra √• jobbe med tredimensjonal form tar jeg med meg i tegningene mine, og jeg sammenligner ofte det √• modellere i leire med √• skravere og jobbe fram motivet p√• papiret. Jeg synes det er noe veldig fint med at alt blir skapt ut av en enkel blyant og et skj√łrt papir.

Hilsen Stine Rommetveit

 

Utdrag fra Stine sin CV

Utdannelse

1999-2004 Kunsth√łgskolen i Bergen (KHIB) avd. spes. kunst, seksjon for keramikk

2001           Danmarks Designskole, utvekslingsstudent 1.semester glass og keramikk

1998-1999 Kunstskolen i Bergen

1997-1998 Seljord Folkeh√łgskole

1994-1997 Forus Videregående Skole, Tegning/Form/Farge

 

Utstillinger

2018 Separatutstilling, Kaibosh i Oslo

2017 Separatutstilling, Kaibosh i Bergen

2017 Separatutstilling, Bitmap i Stavanger

2016 Separatutstilling – Min strek, Fotland m√łlle

2015 Fornya Tillit – Sara Skotte og Stine Rommetveit, S√łgne gamle presteg√•rd

2014 Gruppeutstilling – Bildetekst i Haugaland KunstVerk

2014 Tegneutstilling og festivalkunstner under Ranglerock i Bryne M√łlle

2014 Gruppeutstilling – Bildetekst i Det gml. apoteket, Bryne

2013 Separatutstilling, tegning – TilliT i Fotland M√łlle

2012 Tegneutstilling og festivalkunstner under Ranglerock i Bryne M√łlle

2009 Separatutstilling, keramikk i Galleri Bli Z, Sandnes

2008 Gruppeutstilling, keramikk i Vedholmen Galleri, Leps√ły

2007 Separatutstilling, keramikk i Fotland m√łlle

2006 Gruppeutstilling – Samlingspunkt, Bryne m√łlle

2006 European Ceramic Context 2006, young ceramists, Gr√łnbechs G√•rd, Bornholm

2006 Gruppeutstilling – Spor, Bryne m√łlle

2006 Rom og rom-for-mer – Anne Knutsen og Stine Rommetveit, Vedholmen Galleri, Leps√ły

2006 Gruppeutstilling РPunktutstilling, Hå gamle prestegård

2005 Talente 2005, M√ľnchen, Tyskland

2005 Network 2004, Grimmerhus, Danmark

2005 Gruppeutstilling – Readymade, Akershus Kunstnersenter, Oslo

2004 Gruppeutstilling – P√• bordet, Sogn og Fjordane Kunstforening, F√łrde

2004 Avgangsutstilling B+O, H√• gamle presteg√•rd, N√¶rb√ł

2004 Hovedfagsutstilling – 04, Vestlandske Kunstindustrimuseum, Bergen
¬†Offentlig innkj√łp

2009 Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design

 

Medlemskap

NBK (Norske billedkunstnere)

Tegnerforbundet

 Annet

2013 Undervisning i 3D form og gips, √Ölesund kunstfagskole

2007 Workshop i Porsgrunds Porselensfabrikk, Porselens biennalen

2005 Assistent for Marek Cecula, kursene «Kerafol» og «Illumination», KHIB

2004 Workshop «Network 2004», Guldagergaard Ceramic Center, Sk√¶lsk√łr DK

www.stinerommetveit.com