Utstilling med Hanne Laland

Det er en glede å invitere til ny kunstutstilling i Folgehuset. 
 
Hanne Laland – Her & Nå
Åpning fredag 1.april kl 19:00
Ellers åpent:
Lørdag 2. og 9. april kl 13:00 – 16:00
Søndag 3. og 10. april kl 12:00 – 17:00Det er 2 år siden forrige gang Hanne Laland hadde utstilling, men likevel selger kunsten hennes fortere enn hun klarer å produsere. Det er derfor med stor begeistring vi kan presentere en utstilling full av bilder der de fleste ikke er vist frem tidligere.

Hanne Laland er selvlært kunstner og jobber på psykiatrisk divisjon ved SUS. Hun har utdannelse fra asiatisk filosofi som yogalærer og terapeut.

Mens hun bodde i Tokyo (2004-2006) ble hun inspirert av asiatisk kultur og filosofi der hun fant sine favoritt medium i japansk blekk, blyant og kull. Dette kommer til uttrykk når hun arbeider på store leretter, lin, papir, tre og stål. De asiatiske kalligrafi penslene gir henne den friheten hun trenger der hun arbeider i en miks mellom abstrakt og figurativt, fasinert av enkelthet i en ellers komplisert verden.

Det å forstå mennesker, situasjoner, hvorfor vi gjør som vi gjør eller er som vi er, har alltid vært drivkraften i hennes nysgjerrighet.
I motivene ønsker hun å formidle en følelse eller en bit av sjelen, mer enn bare et estetisk ytre.

Øynene, hendene eller kroppsspråket er med på å formidle budskapet i hennes bilder der balansen mellom sort og hvitt er en viktig del av budskapet med sin dualitet, yin / yang, stillhet / kaos, lys / mørke.
Hun liker utfordringen det gir henne å begrense fargebruken i kunsten. Likevel lar hun seg utfordre til å gi rom for farge når energien ber henne om det.«Det er når vi er åpne og trygge at vi deler en bit av vår sjel», står sterkt i hennes livsfilosofi. Alle søker vi bevisst eller ubevist etter balanse og indre ro. Ved å legge ned vårt forsvar og åpner opp for å slippe noen inn, står vi på terskelen til å oppleve noe fasinerende flott.

Hanne Laland har vist kunsten sin i flere Europeiske land foruten en lang rekke utstillinger i vår region. Hennes gjennombrudd som kunstner fikk hun på Museum of contemporary art i Beijing 2017.

http://www.hannelaland.com


VELKOMMEN!